Tak sme sa rozhodli pre cestu na vychod...

utorok, novembra 30, 2004

Delhi1

Takze sa konecne ozyvame. Zial v Delhi sme mali problem s internetom a ani sa nam moc nechcelo to riesit. Inak klavesnica v tomto i-cafe stoji z hovno a preklepy sa mi nechce opravovat, takze si to uzijete. Danka este riesi nejake pracovne veci (zial aj ja budem musiet), ale prida sa.
Podme vsak pekne po poriadku. Potom co sme nacas nastupili do lietadla kapitan oznali, ze nam nepovolili prelet nad Pakistanom a ze teda musia prepocitat cestu okolo neho juhom a ze to bude trvat pol hodnu a ze aj budme dlhsie letiet. Nuz a tak sme pristali namiesto 22:30 o 0:15. Batozina pristala tiez a tak sme po jej obdrzani zhanali taxika do kancelarie Greenpeace, kde sme mali spat. Aj ked to bol taxik predplateny, stal viac ako nam hovorili, ale najlepsie bolo, ze nazaver si sofer vypytal este naviac a tak sme ho poslali niekam. Zevraj to musel moc hladat. Nuz jeho problem nie nas. Ked je mesto na jeho panat moc velke, nech si kupi mapu.
Na druhy den sme dlho spali a potom sa vybrali do mesta. Kupovat listky do Bhopalu. Nuz je to zazitok. Tolko ludi vas chce odrbat, ze to naozaj clovek nevidel. A kazdy vas posiela inde. Aj tak sme nestihli pokladnu pre turistov (ano taka tam je a uprimne povedane vdaka za nu), lebo v nedelu je len do druhej, ale podarilo sa nam ju najst. POtom sme sa vybrali pozerat mesto a jest. Najedli sme sa v takej malej prijemnej vyvarovni za 30Rs (21 Sk) dvaja. Jedlo super, cerstve, len vodu co nam nukali naberali z takeho velkeho, nie doveryhodne vyerajuceho suda. Potom sme sa odobrali do stareho Delhi na co sme si zobrali klasicku cykloriksu. Zjednali sme cenu (30 Rs) a nastupili sme. ako sme sa rozbehli riksak hovori, ze chce 200 za osobu. na to sme sa mu vysmiali a on slapal dalej hadrkujuc sa s nami. Nakoniec naz zaviezol k inej Delhi gate ako sme chceli ale tato bola od tej zelanej nejakych 500 m. Dostal svojich 30 rupiek a bolo. keby nebol chcel viac, tak dostane trinkgeld, ale takto nasral. Trochu sme sa presli k velkej Jama mesite, ale kedze sme tam dorazili okolo zapadu slnka bola uz pre neveriacich zavreta. takze tiez zajtra. Tak sme sa vybrali naspet na Paharganj a odtial busom domov (kancelaria). Nuz jazdenie busmi to je zazitok sam o sebe. Doprava je tu sialena v Delhi obzvlast (Bhopal oproti tomu je naozaj kludny). Ale ked sa trochu clovek zorientuje tak je to v pohode.
Vecer sme si posedeli s ludmi s miestneho GP a co ma potesilo bol fakt, ze tam prisiel aj jeden byvaly GPak, ktoreho som poznal. Dali sme si do zaludkov a trochu do nosa a potom kecali do polnoci. Rano sme museli vstavat - lebo vlaky bol po tomto vikednde plne. V Delhi bolo totiz v nedelu 14 000 (ano tolko) svadieb. Boli totiz dobre hviezdy na svatbu a tak sa vsetci vydavali a zenili. tolko zatial, dufam ze viac o chvilu, pokial tu ten net este bude fungovat.