Tak sme sa rozhodli pre cestu na vychod...

utorok, novembra 30, 2004

Delhi muzske zakoncenie

Vratme sa teda k druhemu dnu. Potom ako sme v klimatizovanej pokladni pre cudzincov kupili za dolare (rupky neberu) listky do Bhopalu sme sa vybrali na kavicku, ktora nam moch chybala. Lenze Rano (o pol desiatej) je este vsetko zatvorene a naj kaviaren je aj tak problem. Nakoniec sme jednu nasli - zapadniarky vyzor - zapaniadniarske ceny. Tera dve kapucina so slahackou a dva kolaciky - asup ho dvesto rupiek (porovnaj so vcerajsim obedom za 30). Odtial sme sa riksakom nechali odviezt znova k mesite. Cesta viedla oklukou cez jeden obchod, kde sme si pozreli tovar, riksak dostal svoju premiu a podho dalej. celu cestu to sice predlzilo, ale zlacnilo. Mesita bola samozrejeme zavreta (obedna prestavka - neveriacim vstup zakazany) a tak sme sa potulovali op starom delhi. Neuveritelne. najme tie male ulicky - to sa neda popisat. najviac sme hadam nechapali z kabelaze - kable tam su vsade a nechapem ako sa vtom moze nieto vyznat. zabehli sme tiez do dzinistickecho chramu a obdivovali miestne modlitby. mnozstvo kvetov a tak. velmi prijemne miesto. Inak prebehli sme aj miestny trh s elektronikou - neuveritelen. tu sa da zohnat vsetko co by si starinar a zeratel historickej elektroniky mohol opriat. najma tej brakovej. A nic nevychadza na zmar a vsetko vam opravia.
Ano aj to tej mesity sme sa dostali, vytiahli od nas peniaze za fotak (150) - mal som si ho skovat. Mesita je velka, pekna ale az taka uzasna zase neni. Vyzdoba nic moc. No a ti muslimovia - nie a nie toho alaha namalovat - aha oni to nemozu (just joking). vyliezmi sme aj na jeden z minaretov (10 rupiek) a pokochali sme sa vyhladom na mesto zahalene do smogu. a to nam este miestny hovorili, ze teraz to je lepsie, lebo vsetky autobusy a motorikse prerobily na plyn. No pred tym to muselo byt naozaj strasne. Po mesite sme pomali vratili do kancla a odtial pozriet Bogdana. Ale o tom uz danka pisala.
Vlak bol celkom v pohode, asi davaju cuzdincov do jedneho vagona, lebo ich tam bolo vela. ale aspon sme sa podozvedali zopar tipov. Stretli sme francuza, ktory sa po troch mesiacoch bude vracat domov, estonku, ktora nehovorila moc po anglicky a cestuje za svojim guru co ma na hlave namiesto ucesu mikrofon a spaniela, ktory prave pricestval, ale jeho bicykel prisiel neskor. A tak si ho nechava poslat do banghalore vlakom - dostal aj cedulku, ktora to potvrdzuje. No drzime mu palce. robili sme si z neho srandu, ale akosi ho to bralo.
Odchod bol na cas, ale rano sme zostali stat niekde v poli a tak sme hodin a pol meskali. Nuz keby to povedali predom, mohli sme spat dlhsie. A tak sme v Bhopali v slusnom hoteli (uz to bude asi len horsie) a po ranajkach s Vinutou z GP a miestnym aktivistom, ktory nevie moc po anglicky, sme skoncili tu v i-cafe. tak tak.

Ako mozem nechat muza "zakoncovat"....
len par poznamok co som zabudla k Delhi (z tych, co si teraz spomeniem): Co ma ozaj sralo su urineare. No fakt - ziaden smrad mi nevadi ale toto je uplny degust. Okrem toho chlapi mocia kdekolvek inde a co je uplne najhorsie ZENY NEMAJU VOBEC KDE. Dalsia "drobnost" je ze, do moslimskeho minaretu moze ist zena len v sprievode muza... tak som aspon sla prva...
pa

howgh povedal muz

1 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Nazdaaaar :)
Tak sa velmo tesim ze si uzivate, pockajte o tyzden, uz budete ficat o 160 :)
Inak ked som tam bol, akurat bola velka diskusia o tych autobusoch a v kalkate koli tomu strajkovali. Ale je pravda ze to co jazdi v Kalkate tak to je normalne technicky zazrak :)
Juuuj kua tak by som tam chcel byt! Sak pockajte, takto o rok budem pisat zasa ja :)
Drzte saaaaaaaaaaa!!!

Polko

P.S.: Dakna, kup si "stehen adapter" :!

9:13 PM

 

Zverejnenie komentára

<< Home