Tak sme sa rozhodli pre cestu na vychod...

sobota, decembra 04, 2004

Orcha - ze by fakt menej turistov?

Slnecno - stav setrvaly (to je info pre rodicov:-)) Z Jhansi od vlaciku, kde sme boli riadne natisknuti nas zobral riksiak (z 200, za 150 - 20 km - uz sa asi ucime handlovat) do Orchi. Dlha cesta mimo smog. Tma, sem tam nejake vojenske al. nakladne auta, ktorym sa riksiak oblukom vyhol. Pri prichode nas cakala svatba. Hej zazili sme prvu Indicku. Nevesta sa tvarila unavene - kg zlata vsade hlavne v nosnej dierke a okoli. Uzasna privetivost. Vtirkli sme sa zo zvedavosti, povzbudeni Francuzom a Japonkami hekticky fotiacimi secko navokol. Nas fotak zostal pre istotu na izbe... Frantik hadam posle fotky. No alcohol, lot of food. Predstavujem si, ako by reagovali na nasej svatbe, keby sa tam usmudlani, zvedavi divnokozi ludkovia zjavili. Za nami prisiel osobne dedko nevesty, popredstavoval nas kadekomu z rodiny, furt sa pytali ci sme urcite mali z jedla. Nakoniec martina napadlo darovat im na pamiatku aspon 20 SK. Isla som za dedom, ktory to nechcel zobrat, ze to mam paru odovzdat sama, ale oni boli uprostred fotenia (vlastne zo svatby sme zazili jedine fotenie - hodinu trvajuce, s naukladanymi pribuznymi z najvzdialenejsich kolien aj s obrazkom mrtveho pribuzneho...). Dedo tam teda isiel so mnou a zarudla som uprostred fotenia odovzdavala krasnej (trosku tucnej - bohate Indky lubia papat) neveste dvadsatkorun slovenskych. Martin to uzavrel ze tolko by sme zaplatili aj za veceru, tak je to ferovka.
Dnes sme brouzdali po chramoch, mahaloch (palacoch) a tak. Je ich tu na mraky a ozaj parada. Nejake 17 stor. aj s kresbami po stenach. A vela supov, papagajov a opic. Ale tie supy vyzeraju super. Turistov je tu tiez dost zosupenych ale akosi to nevadi. Svet je tu pomalsi - po Bhopale a Delhi. Sadhuovia aj detvaky vypytuju svoje - "hello pen, hello rupie, hello shampoo, hello camera". Dostali sme cervenu machulu v dzinistickom chrame za 5 rupiek. No nekupto.
A od cestovatelov sme dostali par dobrych tipov.
Inak Poluch, dik za super info aj za odpratanie homelessackeho privesu, kde isto bola bomba s mrvolou. Nevies este o nejakom Vianocovisku - kludnejsie, lacne, krasne, mili ludia, dobre jedlo... taky rajik na zemi mozno aj pri mori? Nie Goa, lebo tam sa na vianoce chysta kazdy.
Takze zajtra sa chystame za erotikou a potom hor sa do varanasi (jedneho zo 7 svatych miest v Indii...)a odtial pravdepodobne na chvilu do hor do Darjjelingu napit sa trochu dobreho caju - ten miestny za vela nestoji, je moc silny a tak kavickujeme. Zaujalo ma ze sme este nestretli cechov ani slovakov, iba poliakov a tu v Orche je vela frantikov.
Takze dalsie cestovatelske a ine tipy uvitame a tesime sa na vase komentare.

PS: co sa zazivania tyka, zatial klopeme, Martin drobnucko... cierne uhlie, eukalyptovy olejik to istili. Cize "viac ako 3x denne nesformovana stolica" (tak nejak definuje sracku Ustav cudzokrajnych chorob na nastenke v BA) sa zatial nekona.

3 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Vianoce v indii? Otazka je ci chcete byt sami alebo v spolocnosti. ja osobne by som uvazoval nad Kalkatou kde by mohla byt velka katolicka komunita ale je to brutus mesto takze neviem.
Kvasak pri plazi? Co takto Varkala? Je to v komunistickej a teda krasnej Kerale. Je to take to backpackerske miesto trosku drahsie ale prijemne... Dokonca sa tam pokusaju o europsku stravu, a daju vam aj colu z rumom ci pomarancovu stavu s vodkou :) Nam sa s velkim statstim podarilo zohnat izbu za 150 Rs a k dispozicii bola aj kuchyka, ale to bolo fakt stistko... a aj ceny za jedlo su tam asi dvojnasobne... Ale bolo tam krasne, nadherna plaz, utes nad nou...
Pripadne skuste popatrat v The Book :)

10:14 PM

 
Anonymous Anonymný said...

Ahojte indiani!
Az dnes som sa po prestavke dostal na Vas blog. Doma neviem o nijakej mimoriadnej novinke. Vsetci pozdravuju. Poprosil by som o doplnenie: kde je Orchi - myslím pri akom vacsom meste a v ktorej provincii? Vasu cestu sledujem na MapPoint Europe od Bilka. Je tam pomerne dobre vidiet aj India, no nie prilis podrobne a minimalne meritko asi 1 cm = 25 km, no zatial staci na vsetko, az na to Orchi. Ostatne som zatial nasiel (napr. Bhopal je v Madhya Prades), aj Polkom odporucane letovisko, pardon "vianocisko" Varkkallai v provincii Kerala - je takmer na juhu celého indickeho poloostrova. Podla mapy to tam musi byt pri nasom jesennom pocasi priam fantazia.
Tak stastne putovanie Vam zela
d+m

9:50 PM

 
Anonymous Anonymný said...

ahojte, tak teraz neviem, ci vas zdrzala erotika alebo hory, kedze nic nepisete ... tak sup-sup, ozvite sa s nejakymi farbistymi popismi - hory a caj je nieco, co ma naozaj laka ... e.

3:28 PM

 

Zverejnenie komentára

<< Home