Tak sme sa rozhodli pre cestu na vychod...

utorok, januára 04, 2005

Haluz Silvester vo Varkale

Takze prvy den noveho aj posledny den stareho sme usilovne pokracovali v nicnerobeni. Produkty tohto stavu su napriklad absurdity mysle typu: "Idu Vajcak a Why not do krcmy. Why not navrhne: Dajme si vajcak (to ako vajecny liker). A Vajcak na to: Why not..." Alebo kategorizacia zien na Fifinky, Prsnice, Brumhildy a Symposky. Odhadovanie koho by sme vo Varkale najviac necakali - vyhral Igor Chyra, pricom sme jeho dvojnika aj dvojnika Peta Wilflinga a Laca Durkovica stretli na promenade. Neskor aj Mika s frajerkou...No s Lacom - teda s Orinom z GB a jeho holandskym protajskom Eurinom sme travili prelomovu noc. Restiky sa predhanali, ktora predstavi lepsiu "zabavku" - tance, svetelna show, delobuchy.. ai. plus sviatocne menu. My sme sa rozhodli tieto specials ignorovat a objednali si v Blue Moon z menu. Pre podnik sme sa rozhodli preto lebo mal tanecny parket a sluboval miesane napoje a 3 DJov.
Zaujimava volba. Casnici nas vytrvalo ignorovali a policajti boli v podniku trvalymi hostami. Majitel asi neplati dost/ na cas baksis. V Kerale stoji totiz licencia na predaj alkoholu 2mil Rp, takze ju ma len minimum podnikov. Vacsina vsak chlast nelegalne predava - pivova flasa v papierovom sacku pod stolom, miesane alkoholicke napoje pri "krevetovom koktaily" (druha vec je, ze cudzie nazvy nevedia pisat, takze je to "Cock Tail" apod.)

Komunisticka Kerala ma teda skoro prohibiciu a urcite prilis vela nudiacich sa polisov. Na Silvestara ich na 1 km tzv. "severnom utese", co je vo Varkale hlavna turisticka tepna, bolo nie menej ako 50. Hnedi fesaci v ciapockach s palicami. Moooc doleziti - tvarili sa ze kontroluju alkohol a drogy. Vyberali baksis - uplatky. Blue Moon mali zjavne v zuboch. Vadilo im vsetko - vcitane hlucnej hudby, potom akejkolvek hudby a nakoniec aj otvoreny podnik. Takze nam zrusili party.
Pred tym sme si este strngli s vodou (takmer, keby nebolo Orina, ktory zohnal vod-ku, tak to ozaj tak dopadne) a casnici v navale radosti delobuchom zapalili palmu.
Pod dohladom polisov, ktori nam stale radili aby sme “sli na izbu” sme sa presunuli do dalsieho podniku. To bola max 2 hod. Po polnoci. Krcmar tohto miesta zjavne baksis platil, stacilo par vrucnych slov a nieco, co vyzeralo ako cigareta (mohol to byt aj kotucik bankoviek) a skupinka nasich strazcov nas sledovala z opodial.
A dialo sa toho dost. Este pri presune sme zazili 2 verbalne poticky na hranici s bitkou a neskor to bola jedna skutocna bitka a hadka. Za zvukov 5 hadky sme sa zodvihli na odchod a 6 hadka nas sprevadzala az domov. Tie, ktorych sme boli priamymi svedkami sa strhli medzi mierne pripitymi miestnymi (tazsie znasaju alcohol) a ich byvalymi kolonizatormi. Najtvrdsiu rozputal anglicky DJ z Blue Moon, ktory si objednal pivo, za ktore potom nemal ako zaplatit. Rozruseny casnik to pivo rozlial a nasledujuca scena, ktoru registrujem bola ako vcelku dostojne vyzerajuci DJ (otec mileho chlapceka) mlati casnika po hlave baterkou. Dalsia hadka bola o tom, ze netriezva anglicanka spustila hystericky povyk, ze si Ind dovoluje k nej a jej priatelovi. A zase ina sa tocila okolo nasho znameho, ktory svojim zovialnym sposobom (extrovertny, hlucny, dobromyselny anglan, co sa poznal so vsetkymi v priebehu par minut) zvolal “Sef” a objal jedneho z casnikov. Ten sa mu chcel nasledne vyzalovat aky mal zly den, ale anglan na litanie nemal chut a cele to bolo len “povrchne kamosenie”. Ind to zle pochopil a zacal hnevlivo-placlivym hlasom vykrikovat. Zvlasne pripady kulturnej necitlivosti a alkoholovej precitlivelosti….
Pri ziadnej z tychto roztrziek ani jeden z 50 polisov nefiguroval…. Poculi sme naopak situacie, kedy polisi bielym turistkam az prilis vrucne priali stastny Novy rok oblapajuc ich, sapajuc im doverne bozky apod. Ja som take nieco zaregistrovala, ale zvyknem si svoju zonu intimity chranit (najma pred uniformovanymi s fuzikmiJ, takze som reagovala razne..
Posledna razna reakcia tejto noci bola, ked na ceste do ubytovne dalsi polis zacal: “Kam idete” Ja “co vas do toho – sme slobodni ludia v slobodnej krajine, respektujeme vase zakony, nic zleho nerobime” “ Ale my vas chceme chranit, India nie je taka bezpecna ako sa zda” To som ho uz ignorovala. Naviac moju pozornost uputalo vriesknie. Tvrda partnerska hadka nas sprevadzala az po ubutovnu. Anglani… S nasim (zase) anglickym susedom sme si este pred spanim ukludnujuco posedeli na verande….
Ako na novy rok, tak… eh????

Ale nebolo to take zle ako to z tychto slov vyzera - aspon ja som sa dobre zabavil. Teraz sme uz druhy den v Kochine po elodnovej plavbe cez backwaters - pre neznalych, teda vsetkych okrem Polka, ktory tu bol, to su take prirodzene kanaly vo vnutrozemi, kusok od pobrezia. Inak danka musela utekat na zachod naspat na hotel lebo v toto blobo icafe nemaju zachod. ale uz sa vratila a predpokladam, ze vam mozno este dnes, ale kedze uz som hladny tak skor neskor - mozno zajtra ked tu bude moc teplo nieco napiseme to tej plavbe a o tom ako to vyzera tu v tejto byvalej portugaleskej penosti - nuz predovsetkym to nevyzera ako pevnost.

takze zaprajte nam dobru chut a piste prispevky. inak zmenili nam let spat a tymto dakujeme polkovi a pani kasanickej za staroslivost o nas navrat.

a ja dodavam: dakujeme rodicom za vychovu, surodencom, ze k nam neboli az taki zli, kolegom, ze na nas cakaju (dostanete darceky vy hajzlici)..... vracat sa nam este nechce (blaaaaaa)

a uz o to menej pracovat - ale na pracu teraz nemyslime

2 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Polko:
Noooo, to ste mali pajadneho Silvestra. Ale vlastne v Indii ma 31.12 meniny asi nejaky Rajif, ze? :)
U nas nuda, nuda a zasa nuda. Uz aby ste sa povracali (bleeee) a bude zabava :)

Juuuj a v aute asi xcipla nejaka mys, po case som musel nieco odviezt a minutu som musel vetrat :)))

A na Slovensku sa na pomoc Azii medzi ludmi vyzbieralo cca 500.000 Sk a v CR skoro 100 milionov :(

No to je asi tak secko z dneska :-P

4:14 AM

 
Anonymous Anonymný said...

Ahojte indiani!
Doma nie je takmer nic nove. Sme tu vsetci velmi radi, ze ste tak vyborne obisli so Shivovou vlnou. Miko 2.1. emigroval do Bochumi a ostali sme s frndolinou sami. Uzivame si nadmierne teply januar az do +11 stupnov. Keby vsetok dazd padal ako sneh, tak tu je aspon 30 cm snehu. Este ze sa zacina plesova sezona. Zaciname 15.1. lekarnickym, potom 22.1. maminym, 11.2. maju polovnici (dufame, za s Dankinymi rodicmi). Dalsie este nevieme terminy. Na letisko prideme podla Dankinej mamy v konvoji - hovorila, ze pojdu aj oni. Stastne pokracovanie v putovani Vam obom zelaju
d+m+b

4:51 PM

 

Zverejnenie komentára

<< Home