Tak sme sa rozhodli pre cestu na vychod...

piatok, decembra 31, 2004

Vychodne pobrezie mi teraz pride na hony vzdialene, hoci sa miestni snazia nam ho pripominat. Nazvali sme to tu Gycoland, no dobre idilicke letovisko...
Cize pobrezie vo Varkale: rovinka mora, z ktoreho sa tesne pred pobrezim zacne formovat masa vody a rastie a huci, je velka ako dom (trosku prehanam), zostihlie, vytvori sa biela pivova pena a zacne sa lamat - vtedy hukot rastie, lebo sa na niektorom konci vlna uz zlomila a reve ako sialena. To je uz tesne pri plytkom pobrezi, takze sa bez nebezpecia do tohto blaznovstva vrhame (to najma pre rodicov:-) Dosli sme na to aky efekt ma vrhanie sa v roznom zivotnom cykle takej vlny. Niekedy je to ako na husenkovej drahe, niekedy to trosku oplieska o dno a niekedy je to total pracka.
No fajne vlnenie ma zjavne unieslo, pokracujem v opise: takze pieskova plaz (niekde uplne cierna) obkolesena skalami na ktorych sa da dobre preliezat (ale su tam obludne cervene kraby) a nad plazou je cerveny utes a vsade naokolo palmy. Na utese si riadne konkuruju predavaci so vsetkym co turisti chcu (okrem novin) a restiky so super ulovkom (casto este zivym - langusty, homare vrtia tikadielkami).
Inak este k tym vlnam - to si prave miestni pripominaju vychodne pobrezie, lebo vcera si vymysleli ich miestne dalsie tsunami a zavreli plaz, hoci vlny boli mensie ako den pred tym a na internete nic nove. Podozrievame ich, ze chcu suvenircanom nahnat kseft. Tak sme priebezne utekali pred policajtmi, ktori si s miestnymi spionmi z toho spravili nahanacku: Policajti vs. Turisti. (poprosime tento kusok pre mojich rodicov vymazat:-)

Ficime na novorocnu...

1 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Pocuvajte ak ste este vo Varkale tak chodte na katakali a urcite navstivte Fruit corner co tke nieco je to niekde na Beach Road , robia tam tie najlepsie koktaily, jogurty s ovocim a musly a ovocne Lasi na svete, mnam, mnam :)

9:57 PM

 

Zverejnenie komentára

<< Home