Tak sme sa rozhodli pre cestu na vychod...

sobota, júna 18, 2005

male zhrnutie

popri meeeitngu sa toho moc napisat nedalo a tak som sa dlho neozval.
nuz bangseng ci jak sa vlatne volalo mieto kde sme mali ten workshop nie je nic uzasne - sice piesocnata, ale spinava plaz a turisticke centrum, kde sme byvali. vyzera luxuxne, ale bolo sniesne drahe. nastastie tam bol bazen takze aspon tam sa dalo trochu kupat. dokonca sa nam podarilo jednu working group raz urobit v bazene. Bol v nom totiz aj maly bar s barovymi stolickami vo vode. Takze sa tam dalo sediet pod strieskou vo vode a mat papiere v suchu.
inak sme boli zavrety v studenej klimatizovanej miestnosti alebo sedeli vonku v 35 stupnovej horucave a vlhku. Plus tie neustale prechody medzi klimatizovanymi a neklimatizovanymi priestormi dali zabrat. Ale aby som len nepindal, tak strava stala za to.



potesujuce bolo, ze sa nam podarilo objavit masazny salon asi 10 minut chvodze od hotela (ten hotelovy bol desne predrazeny). Za dve hodiny thajskej masaze chcel 200 bathov (bath je asi tolko co rupia). Zial podarilo sa mi tam dostat len dva krat ale stalo to za to.

Teraz som v bangkoku, potim sa v horucave a smegu. vecer idem na vlak do cheng mai na sever. Je tam chladnejsie nie 35 ale 34 stupnov :-)

co tu vsetko predavaju a hlavne jedia na uliciach - to je na samostatny pribeh. Slabsie zaludky by asi nezvladali uz len pohlad. Pre nas, ktori mame radi morske obludy - toho tu je viac nez dost za smiesne ceny. myslim, ze ked sa vratim, tak ich chvilu nebudem moct ani citit.



Narod tu je neuveritelne mili a napomocny - bez toho aby ludia za to ieco chceli, alebo mali z toho nieco. Proste clovek ide s mapou po ulici, alebo sa len tak niekde zastavi a hned sa ho niekto pyta kam ide a ukazuje cestu. vynimkou su sampozrejme miestni otravni vodici tuk-tukov (miestna verzia motorikse). Ale indicke skusenosti pomahaju ingonorovat a navyse je ich tu neporovnatelene menej.



co je tu este dobre su vodne autobusy na rieke - svieze, rychle lacne. a miestny su sielaneny do nakupovanie v obrovskych soppingparkoch.

co dodat - hmmmm neviem, ale ked budem vediet dodam.